donderdag 29 december 2011

SHOPPING: Sale shopping guide

Het allerleukste shoppen is toch nog wel tijdens de sale. Als er ooit een moment in het jaar is dat het onmogelijk is om je portemonnee dicht te laten is het wel tijdens de sale. Maar het is ook zo makkelijk om miskopen te doen tijdens de sale dus is het belangrijk dat je niet valt voor de verleiding van alle korting. Daarom heb ik even overzicht gemaakt van de gouden sale regels. Niet zelf bedacht maar ik zweer hierbij en m'n portemonnee is er erg dankbaar voor.

- Maak thuis een lijstje met wat je echt nodig hebt. Wat ontbreekt er echt nog in je wardrobe? Een little black dress, de perfecte jeans of een echte leren tas? Uiteraard vergt het ook nog doorzettingsvermogen om je vervolgens aan dit lijstje te houden maar het is zeker een handig hulpmiddeltje. Oriënteer je eventueel alvast op internet bekijk welke items van je favorieten winkels in de sale zijn.
- Stel vooraf een budget vast. Als je net zo'n gat in je hand hebt als ik is het makkelijk jezelf elk sale item zo vreselijk te gunnen en zo dus veelste te veel uit te geven. Stel daarom voor jezelf een budget en probeer er (met uitzondering als je echt iets geweldigs tegenkomt) niet overheen te gaan.
- Pak tijdens het sale shoppen gewoon alles wat je tegenkomt en leuk vindt terwijl je een rondje maakt door de hele winkel. Je wilt natuurlijk niet later spijt krijgen dat je dat ene leuke jurkje niet meenam tijdens je eerste rondje en het na de eerste ronde passen weg was.
- Sowieso een van de belangrijkste punten van winkelen in het algemeen is: trek iets makkelijks aan. Trek bijvoorbeeld altijd een zwart hemdje en een strakke (spijker)broek aan. Neem eventueel een panty mee voor het passen van jurkjes of rokjes.
- Er zijn een paar vragen die je jezelf moet stellen tijdens het sale shoppen. Vraag 1. Zou je dit ook kopen zonder de korting? Nu is het leuke aan sale dat je dingen koopt die je normaal niet zou kunnen betalen maar het gevaar is dat je ook gemakkelijk dingen koopt gewoon alleen omdat ze zo goedkoop zijn. Dus zou je dat shirtje ook dragen als het nog twee keer zo duur was? Zou je er voor sparen? Vraag 2. Ga ik het echt dragen? Zo als ik net al zei het is gemakkelijk iets te kopen alleen omdat het nu zo goedkoop is. Maar past het bij je andere kleren? Ga je dit echt dragen? Of verdwijnt het achter in je kast bij de rest van de miskopen? En vraag 3. Heb ik dit nodig? Bij deze vraag is het belangrijk dat je je gemaakte lijstje even afgaat. Je kunt nu natuurlijk die drie leuke shirtjes kopen voor vijftig euro maar je kunt ook kijken of je daarvan niet beter dat leren jasje kan kopen die op je lijstje staat en je echt nodig hebt.
- De laatste tip: geef je geld liever uit aan dingen die je normaal minder snel zou kopen. Shirtjes bij H&M zou je waarschijnlijk zonder sale ook wel hebben gekocht terwijl je minder snel iets zou kopen van een duurder merk of designer. Sale is de kans om unieke dingen te vinden die tijdens de sale opeens wel binnen je budget vallen.

With love, Irene

1 opmerking: